ua en ru

В ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

У Луганській області зафіксовано зменшення кількості порушень

Учасники СММ ОБСЄ на Донбасі зафіксували понад 600 вибухів за вихідні. Про це йдеться в звіті місії.

"В період з вечора 16 до вечора 17 лютого у Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, серед іншого, близько 530 вибухів проти 120 відповідно", - йдеться в повідомленні.

Так, увечері 16 лютого у Горлівці (непідконтрольна уряду) спостерігачі задокументували 21 вибух невизначеного походження і 17 черг із стрілецької зброї на відстані.

"В період з вечора 17 до вечора 18 лютого Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (в тому числі 90 вибухів), якщо порівнювати з попередньою добою", - зазначили у звіті.

Повідомляється, що в Луганській області в період з вечора 16 до вечора 17 лютого зафіксовано зменшення кількості порушень режиму припинення вогню.

"17 лютого спостерігачі бачили 13 гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм) неподалік від н. п. Новоолександрівка (непідконтрольна уряду), що знаходилися там в порушення ліній відводу", - йдеться у звіті місії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі кожен день спостерігається порушення режиму припинення вогню.