ua en ru

В ОБСЄ зафіксували більше 350 вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували більше 350 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

В ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню

Учасники моніторингової місії СММ ОБСЄ зафіксували на Донбасі більше 350 вибухів за вихідні. Про це йдеться в звіті місії.

"В період з вечора 29 до вечора 30 грудня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попередньою добою, з наступним зменшенням їх кількості за 30 вечора до вечора 31 грудня", - йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі зафіксували пошкодження цивільних об'єктів в Донецьку, викликані, зокрема, обстрілами.

"З вечора 30 до вечора 31 грудня місією було зафіксовано зменшення кількості таких порушень, у тому числі приблизно 90 вибухів, а з вечора 31 грудня до вечора 1 січня - збільшення їх кількості, якщо порівнювати з попередньою добою, при цьому число зафіксованих вибухів майже не змінилося (84) ", - зазначено у звіті місії.

Повідомляється, що вночі 1 січня в Горлівці спостерігачі чули 36 вибухів невизначеного походження і орієнтовно 40 черг із великокаліберного кулемета.

Крім того, в період з вечора 29 до вечора 30 грудня в Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, в тому числі один вибух, якщо порівнювати з попередньою добою, коли не було зафіксовано жодного вибуху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 29 грудня 2017 року в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики знизили активність. За день бойовики здійснили два прицільних обстріли опорних пунктів сил АТО на Донецькому напрямку. Зокрема, в районі Верхньоторецької і шахти " Бутівка противник провокував українських військових на бойові протистояння з гранатометів і стрілецької зброї. Українська сторона вогню у відповідь не відкривала. На інших ділянках порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.