ua en ru

ОБСЄ зафіксувала сплеск насильства в Донецькій обл., - Хуг

ОБСЄ зафіксувала сплеск насильства в Донецькій обл., - Хуг Фото: в ОБСЄ заявили про сплеск насильства на Донбасі

ОБСЄ заявляє про використання зенітно-ракетних установок в області

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) протягом минулого тижня зафіксувала вибух насилля на Донеччині і подвоєння кількості обстрілів на Луганщині. Про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"На попередньому тижні ми зафіксували 1800 вибухів, тим не менше, цього тижня ми спостерігали вибух насилля. Ми зареєстрували 500 вибухів тільки у неділю. У Луганській області СММ ОБСЄ зареєструвала подвоєну кількість вибухів, порівняно з попереднім тижнем", - заявив Хуг.


За його словами, цього тижня ОБСЄ також зареєструвала вирви, які свідчать про використання зенітно-ракетних установок у Донецькій області.

"На території так званої ЛНР знаходиться 47 таких ракетно-зенітних установок", - додав Хуг.

Нагадаємо, раніше після обстрілу бойовиками населеного пункту Мар'їнка (Донецька область) військовослужбовці української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) виявили біля пошкодженого будинку боєприпаси російського виробництва.