ua en ru

ОБСЄ зафіксувала біля Донецька 40 танків бойовиків

ОБСЄ зафіксувала біля Донецька 40 танків бойовиків Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Танки помічені в 65 км на схід від Донецька

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала недалеко від окупованого Донецька 40 танків бойовиків. Про це йдеться в звіті місії, опублікованому на сайті організації.

"В непідконтрольних уряду районах за межами відводу ліній, але поза виділених місць зберігання безпілотний літальний міні-апарат СММ зафіксував наявність 40 нерухомих танків (невстановленого типу) на території об'єкта біля Мануйловки (65 км на схід від Донецька)", - йдеться в звіті.

В СММ також повідомили, що в 44 км на захід від Луганська була помічена нерухома бойова машина піхоти (БМП-2), бронетранспортер (БТР-70), що рухався в південному напрямку поблизу Мічуріне (61 км на південь від Донецька), нерухома БРДМ-2 поблизу Солнцево (55 км на південний схід від Донецька) і нерухомий БТР-70 біля Староласпа (51 км на південь від Донецька).

Нагадаємо, в ході проведеного телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент Росії Володимир Путін висловив згоду на розміщення можливої миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) не тільки на лінії розмежування на Донбасі.