ua en ru

ОБСЄ зафіксувала військові навчання бойовиків ЛНР під Луганськом

ОБСЄ зафіксувала військові навчання бойовиків ЛНР під Луганськом Також місія спостерігала інтенсивні бої навколо Авдіївки

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала військові навчання бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки" на території н. п. Успенка Луганської області. Про це йдеться у звіті місії за 14 квітня, опублікованому 15 квітня.

Як повідомляється, в контрольованій ЛНР Успенці місія спостерігала військові навчання за участю близько 10 танків і 30 інших транспортних засобів, у тому числі БТР і військових вантажівок.

Крім того, в ОБСЄ зазначили інтенсивні бої в районі Авдіївки.

"Спостерігачі помітили тривають інтенсивні бойові дії в місті та в районах, які оточують донецький аеропорт, особливо навколо контрольованої урядом Авдіївки. Показником інтенсивності бойових дій є зафіксовані СММ - розташованої на донецькому залізничному вокзалі - з 13:10 до 19:00 14 квітня понад 700 вибухів, половина з яких були випущені з важкої артилерії, танків, мінометів, 82мм або 120мм", - йдеться у звіті.

Однак, як зазначили в місії, ситуація в Широкіно залишалася переважно спокійною другий день поспіль, як і на всіх інших територіях Донецької та Луганської області.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, бойовики за день 24 рази обстріляли позиції сил АТО.