ua en ru

ОБСЄ зафіксувала зникнення близько 30% відведеного зброї з місць зберігання

ОБСЄ зафіксувала зникнення близько 30% відведеного зброї з місць зберігання Фото: Олександр Хуг повідомив, що 30% відведеного зброї зникло з місць зберігання

Згідно з даними ОБСЄ, лютий був найгіршим місяцем в зоні АТО, починаючи з вересня минулого року

Спеціальна моніторингова місія Організації безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала зникнення близько 30% відведеного зброї з місць зберігання на Донбасі. Про це під час брифінгу розповів заступник голови місії Олександр Хуг, передає "112 Україна".

"Ми бачимо, що з обох сторін знаряддя були відведені і зараз вони зберігаються в точках, де повинні бути. Однак ми також помічаємо, що знаряддя починають зникати з місць їх перебування. Вони зникають однаково з обох сторін - приблизно 30%. І ми бачимо, що важке озброєння знову з'являється там, де воно не повинно бути", - розповів Хуг.

Він додав, що в Дебальцеве спостерігачі почули 40 залпів з "Граду". Також системи "Град" помітили в Іванівці, підконтрольної Україні.

З середини січня в ОБСЄ спостерігають серйозне погіршення ситуації на лінії зіткнення в зоні АТО. Згідно із записами ОБСЄ, лютий був найгіршим місяцем в зоні АТО, починаючи з вересня минулого року.

Більшість порушень перемир'я зафіксовані в районі Донецька.
Хуг зазначив, що в зоні АТО утворений "трикутник напруги" в південному секторі між населеними пунктами Павлопіль, Жовтень і Комінтернове.

Також особливо напружені території навколо донецького аеропорту, в тому числі у Мар'їнці. Хуг зазначив, що останні кілька днів зростає напруга в районі Ясинуватої та Авдіївки.

Нагадаємо, всупереч мінським домовленостями бойовики продовжують проводити бойові навчання на Донбасі.