ua en ru

ОБСЄ зафіксувала 267 вибухів на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала 267 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ (OSCE/Yevhen Maloletka)

У Донецькій області почастішали випадки порушень

Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 267 вибухів, констатуючи, що у Донецькій області збільшилась кількість порушень режиму припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на звіт місії.

Так, в ОБСЄ зафіксували аналогічну кількість вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (орієнтовно 260 вибухів). У Луганській області констатували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, зокрема, 7 вибухів.

"17 жовтня в підконтрольному урядові районі команда місії зафіксувала 4 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), які з порушенням ліній відведення перевозили вантажівками на східній околиці н. п. Сєвєродонецьк (74 км на північний захід від Луганська) ", - йдеться у звіті.

У непідконтрольному урядові районі спостерігачі бачили 10 нерухомих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм) поблизу н. п. Хрустальний.

Окрім того, 17 жовтня за відповідними лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному урядові районі члени патруля СММ зафіксували 8 самохідних гаубиць (2С1), що столи у бойовому положенні на полігоні поблизу н. п. Мирне.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі протягом минулого тижня загинули двоє цивільних громадян та ще двоє дістали поранення.