ua en ru

ОБСЄ зафіксувала 216 вибухів на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала 216 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

ОБСЄ задокументувала 43 вибухи, перебуваючи у Світлодарську

Учасники Спеціальної мониторингвой місії ОБСЄ на Донбасі за період з 19:30 11 лютого по 19:30 12 лютого зафіксували 216 вибухів. Про це йдеться в звіті місії.

"В Донецькій області Місія констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, що й за попередній звітний період, зафіксувавши при цьому більше вибухів (близько 210 порівняно з приблизно 170). У Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, 6 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (2 вибуху) ", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ОБСЄ констатувала 43 вибухи, перебуваючи в Світлодарську.

"Увечері 11 та вночі 12 лютого, перебуваючи в Світлодарську (підконтрольний уряду, 57 км на північний схід від Донецька), спостерігачі чули 43 вибухи (9 оцінені як мінометні постріли і 34 невизначеного походження), близько 115 черг з великокаліберного кулемета, 10 пострілів з гармати бойової машини піхоти (БМП-2, 30 мм) і 6 пострілів з автоматичного гранатомета - все в 5-10 км в секторі від сходу до південного сходу", - йдеться в звіті

Як наголошується, ОБСЄ зафіксувала бойові броньовані машини, зенітні установки, а також ознаки військової присутності в зоні безпеки.

"7 лютого в непідконтрольних уряду районах безпілотний літальний міні-апарат (БПЛА) СММ зафіксував 8 БМП-1, 2 бронетранспортери (МТ-ЛБ), 1 зенітну установку (ЗУ-23, 23 мм), встановлену на вантажівці, а також нові траншеї недалеко від н. п. Лобачево (13 км на схід від Луганська) ", - зазначено у звіті місії.

Так, 12 лютого в підконтрольних уряду районах члени патруля бачили 1 броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ-2) в Маріуполі, а також 2 бронетранспортери (один БТР-60 і один типу БТР) поруч з н. п. Волноваха.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували застосування на Донбасі систем залпового вогню "Град" і близько 740 вибухів.