ua en ru

СММ ОБСЄ зафіксувала застосування "Градів" на Донбасі

СММ ОБСЄ зафіксувала застосування "Градів" на Донбасі Фото: вибух ("Інформаційний спротив")

У місії нарахували 740 вибухів, у попередній звітний період їх було приблизно 420

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували застосування на Донбасі систем залпового вогню "Град" і близько 740 вибухів. Про це йдеться в звіт СММ ОБСЄ від 8 лютого 2018 року.

"У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, близько 740 вибухів, порівняно з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано приблизно 420 вибухів", - йдеться в повідомленні.

Увечері 7 лютого в підконтрольному Україні Світлодарську спостерігачі чули і бачили 60 вибухів, які за їхніми оцінками, є пострілами з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ, БМ-21 «Град», 122 мм).

"5-7 км на північний схід, 180 вибухів, оцінених як розриви ракет РСЗВ (БМ-21) за 5-7 км на південний схід, близько 180 вибухів (за оцінками, 150 розривів артилерійських снарядів, 5 пострілів з артилерії, 17 мінометних мін та 8 пострілів з 73-мм гармати бойової машини піхоти (БМП-1)) – усе в 4-8 км секторі від сходу до півдня, а також близько 200 пострілів і черг із зенітної установки ЗУ-23, 23 мм), великокаліберного кулемета і стрілецької зброї за 2-5 км у секторі від південного сходу до південного заходу", додають у місії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі бойовики під прикриттям військових навчань перекидають з території Росії через Амвросіївський район (пункт пропуску "Успенка") важке озброєння.