ua en ru

ОБСЄ зафіксувала понад 16 тис. випадків порушення режиму тиші за тиждень, - Хуг

ОБСЄ зафіксувала понад 16 тис. випадків порушення режиму тиші за тиждень, - Хуг Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Це на 40% перевищує показники минулого тижня

Протягом тижня Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала понад 16 тис. випадків порушення режиму тиші на Донбасі. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Негативна тенденція продовжилася минулого тижня, коли СММ ОБСЄ зафіксувала понад 16 тис. порушень режиму припинення вогню", - заявив Хуг, зазначивши, що це на 40% перевищує показники минулого тижня.

За словами представника ОБСЄ, на цьому тижні бойові дії не припинялися, зокрема з 16:00 18 грудня з 16:00 19 грудня СММ зафіксувала понад 7 тис. випадків порушень режиму припинення вогню.

Також протягом тижня було зафіксовано застосування реактивних систем залпового вогню не вибіркової дії по районах Луганської та Світлодарська.

Нагадаємо, за даними на 22 грудня, протягом 2017 року СММ ОБСЄ зафіксувала майже 400 тис. випадків порушення вогню на сході України.