ua en ru

ОБСЄ: посилення безпеки на Донбасі можливо після відходу сторін від лінії розмежування

ОБСЄ: посилення безпеки на Донбасі можливо після відходу сторін від лінії розмежування Фото: перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг

Хуг повідомив, що найбільше насильства спостерігачі місії помітили в Станиці Луганській, Золотом і Попасній

Посилення безпеки на Донбасі можливо після відходу сторін від лінії розмежування. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця непрогнозована ситуація виникає з-за того, що сторони знаходяться близько на лінії розмежування... Я побачив, що немає безпеки в так званій зоні безпеки. Не буде цієї безпеки, поки сторони не розійдуться і не відведуть озброєння", - сказав він.


Він зазначив, що відхід сторін від лінії розмежування був ключовим на зустрічі глав МЗС "нормандського формату" в Берліні минулого тижня.

Він додав, що найбільше насильства спостерігачі місії помітили в Станиці-Луганській, Золотом і Попасній Луганської області, тому саме з цих місць треба починати відхід сторін.

Нагадаємо, раніше в спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні сподіваються, що під час переговорів міністрів у нормандському форматі будуть знайдені шляхи припинення вогню на Донбасі.