ua en ru

ОБСЄ та Рада Європи зобов'язані відреагувати на арешт українського журналіста в Росії, - Геращенко

ОБСЄ та Рада Європи зобов'язані відреагувати на арешт українського журналіста в Росії, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Українська влада вимагає негайного звільнення журналіста

ОБСЄ та Рада Європи зобов'язані відреагувати на арешт українського журналіста Романа Сущенка в Росії. Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Шокована новиною про затримання в РФ украінського журналіста Романа Сущенка. Він працює власкором " Укрінформу" у Франціі і ми дуже часто перетиналися по роботі під час відряджень. Розумний, професійний журналіст. Чекаємо негайних заяв від ОБСЄ і пані Міятович, від Генсека РЄ Янгланда, від інших структур, які зобов'язані висловити протест проти арешту украінського журналіста Російською Федерацією за надуманими звинуваченнями в " шпіонажі", - написала вона.

За словами Геращенко, українська влада вимагає негайного звільнення журналіста.

Шокована новиною про затримання в РФ украінського журналіста Романа Сущенка. Він працює власкором " Укрінформу" у Франці...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 2 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви виявили в СІЗО "Лефортово" журналіста агенції "Укрінформ" Романа Сущенка, якого Лефортовський суд Москви заарештував за звинуваченням у "шпигунстві".