ua en ru

ОБСЄ повідомила про "Гради" і бронетранспортери на аеродромі Луганська

ОБСЄ повідомила про "Гради" і бронетранспортери на аеродромі Луганська Фото: місія ОБСЄ

У звіті зазначено, що місії вдалося зафіксувати 12 бронетранспортерів на території аеродрому

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про БМ-21 "Град", а також про 12 бронетранспортерів на території Луганського аеродрому. Про це йдеться у звіті місії за 26 квітня 2017 року.

"У непідконтрольних урядові районах команда Місії вкотре бачила один танк (Т-64) зі встановленим спереду мінним тралом поблизу підконтрольного "ДНР" с. Нікішине і, як і раніше, зафіксувала 7 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм), 7 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), 10 буксируваних гаубиць (п’ять Д-30 "Жаба", 122 мм, і п’ять 2А65 "Мста-Б2, 152 мм), і 7 танків (Т-72) на території аеродрому, розташованого на південно-східній околиці Луганська", - йдеться у звіті місії.

Також у звіті зазначено, що місії вдалося зафіксувати 12 бронетранспортерів на території аеропорту.

"Спостерігачі відзначили, що на території Луганського аеродрому стояли 12 бронетранспортерів (п’ять МТ-ЛБ і сім БТР-80), 7 БМП-2, 15 вантажівок і 5 машин для буксирування гаубиць", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Ламберто Дзанниер вирішив скоротити свій візит до Росії у зв'язку із загибеллю одного і пораненням двох співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) на Донбасі.