ua en ru

ОБСЄ: у Широкиному постійно зберігається загроза ескалації, необхідна демілітаризація

ОБСЄ: у Широкиному постійно зберігається загроза ескалації, необхідна демілітаризація Заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хаг

Головна мета - вивести із селища всі НЗФ

У Широкиному Донецької області постійно зберігається загроза ескалації, необхідна демілітаризація. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хаг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Через те, що сторони знаходяться так близько один до одного, неможливо досягти досконалої стабільності в селі (Широкине, - ред.). Тут постійно зберігається загроза нового відкриття вогню, ескалації. На жаль, тут дуже важко пересуватися через міни, дуже складно буде відновити це село...", - сказав Хаг.

При цьому він зазначив, що план з демілітаризації є важливим на шляху до вирішення ситуації в Широкиному. "Мова йде не про контроль над Широкиним, мова йде про те, щоб відвести звідти всі збройні формування. Деталі цього плану повинні розроблятися двома сторонами", - зазначив Хаг.

Нагадаємо, тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ за участю представників самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" в ході вчорашньої відеоконференції обговорила демілітаризацію Широкиного Донецької області.