ua en ru

В ОБСЄ розповіли подробиці нападу на спостерігачів

В ОБСЄ розповіли подробиці нападу на спостерігачів Фото: спостерігачі ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" обстріляли спостерігачів СММ ОБСЄ та проявляли агресію по відношенню до них. Про це повідомляється в звіті місії.

Повідомляється, що 20 червня патруль СММ у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях, перебуваючи в спостережному пункті, розташованому на залізничній станції в Ясинуватій, почули чергу зі стрілецької зброї і визначили, що вона лунала з місця, де перебували двоє чоловіків.

"Потім ці чоловіки, особи у яких були закриті відповідно балаклавою і пов'язкою, попрямували до патрулю і почали в агресивній формі щось кричати в бік спостерігачів. Після цього вони зникли", - йдеться в повідомленні.

"У 11:10 обидва патруля СММ намагалися покинути територію. Коли патруль СММ (2) почав виїжджати, озброєний чоловік підбіг до другого транспортного засобу, намагався відкрити двері на стороні водія і зламати бічне скло водія зброєю. Коли це не вдалося, він побіг за першим автомобілем патруля СММ (2). Після цього озброєний чоловік повернув і направив зброю на водія і пасажира переднього сидіння другого транспортного засобу патруля СММ (2). Обидва члени патруля підняли руки вгору", - йдеться у звіті.

Так, згідно із заявою, коли бойовик спробував відкрити двері переднього пасажира, водій прискорився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" вчинили жорстокий напад на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.