ua en ru

ОБСЄ проведе переговори щодо припинення вогню на Донбасі для доступу туди працівників муніципальних служб

ОБСЄ найближчим часом буде проводити переговори про припинення вогню біля певних населених пунктів на Донбасі для доступу туди працівників муніципальних служб та гуманітарних місії.

ОБСЄ найближчим часом буде проводити переговори про припинення вогню біля певних населених пунктів на Донбасі для доступу туди працівників муніципальних служб та гуманітарних місії. Про це повідомив представник моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків на брифінгу в Києві.

"Місія проводить розмови з терористами, щоб муніципальні служби почали там працювати, щоб люди отримали якісь чисто базові потреби. Кілька днів тому ми поспілкувалися з одними з повстанців. Можу сказати, що мова йде не тільки про групи, з якими ми ведемо постійних діалог, але там є багато маленьких збройних груп. Трьохізбенка. Ми змогли провести переговори про міні-припинення вогню біля цього села. Була надана певна допомога, почалися ремонтні роботи. Зараз нам треба знов сідати за стіл переговорів, щоб домовитися про міні-припинення вогню ще в кількох містах. Це дуже складний процес", - заявив Боцюрків.

Він зазначив, що в муніципальних службах працюють цивільні люди і теж ризикують своїм життям для того, щоб надавати гуманітарну допомогу в цих селах.

"Протягом наступних кількох днів ми будемо ь більше просити надавати нам доступ", - заявив Боцюрків.

Нагадаємо, 26 листопада 2014 р. патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі потрапив під обстріл.