ua en ru

В ОБСЄ закликали захистити життєво важливі об’єкти інфраструктури на Донбасі

В ОБСЄ закликали захистити життєво важливі об’єкти інфраструктури на Донбасі Фото: Ертурул Апакан прокоментував останні обстріли на Донбасі

Зокрема йдеться про водоочисні споруди, хімічні заводи і сільськогосподарські підприємства

В ОБСЄ закликали конфліктуючі сторони на Донбасі докласти всіх зусиль для захисту життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури регіону. Із таким зверненням виступив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертурул Апакан з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища у Facebook.

На його думку, захист об’єктів цивільної інфраструктури є важливим не лише для добробуту тих, хто живе в Донецькій і Луганській областях, а й з огляду на те, що спричинені конфліктом пошкодження водоочисних споруд, хімічних заводів і сільськогосподарських підприємств становлять серйозну загрозу для навколишнього середовища.

"Пошкодження будь-якого з цих об'єктів може призвести до екологічної катастрофи, що ще більше ускладнить скрутне становище багатостраждального населення з обох боків лінії зіткнення. Сьогодні, у Всесвітній день охорони навколишнього середовища, я закликаю сторони докласти всіх зусиль для захисту цих життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури і, таким чином, зберегти довкілля", - зазначив Апакан.

Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан: «Захист об’єктів цивільної інфраструктури є важливим не лише для добробуту тих, хто живе...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 5 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок чергового обстрілу з мінометів калібру 120 мм Донецької фільтрувальної станції її роботу було припинено через знеструмлення. Як наслідок, це призвело до припинення централізованого водопостачання міста Авдіївка та прилеглих населених пунктів у Донецькій області.