ua en ru

ОБСЄ отримала плани відведення техніки калібром менше 100 мм в ЛНР

ОБСЄ отримала плани відведення техніки калібром менше 100 мм в ЛНР Фото: ОБСЄ

Відвід озброєнь калібром менше 100 мм почався в ЛНР

Представники самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) передали Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні детальний розклад відведення артилерії калібром менше 100 міліметрів, а представники Збройних сил України в Луганській області - детальні маршрути відведення такої техніки. Про це повідомляється в доповіді місії ОБСЄ.

Черговий доповідь СММ ОБСЄ станом на вечір п'ятниці фіксує "відносно спокійну" обстановку в регіоні.

При цьому при повторних перевірках місць складування відведеної важкої техніки відзначені окремі нестачі, а безпілотник ОБСЄ зафіксував ряд випадків, коли техніка знаходилася в зонах, звідки вона повинна бути відведена. Найбільше скупчення техніки в порушення мінських домовленостей у п'ятницю було зафіксовано в районі підконтрольного ДНР населеного пункту Солнцево в 60 кілометрах на північний захід від Маріуполя, де БПЛА зафіксував 23 танки та іншу техніку.

У доповіді також повідомляється, що представники ОБСЄ не були допущені на ділянку українсько-російського кордону на території, підконтрольній ЛНР. "Озброєний чоловік зупинив (патруль) і зажадав, щоб представники СММ покинули район, стверджуючи, що СММ не уповноважена бути присутнім в районі. Він заявив, що якщо представники СММ продовжать порушувати правила доступу до межі ЛНР", то їх можуть затримати", йдеться в доповіді.

Нагадаємо, штаб АТО анонсував відведення 85 мм артилерії в Луганській області.

Як повідомлялося раніше, Порошенко заявив, що припинення вогню на Донбасі перейшло в перемир'я.