ua en ru

ОБСЄ підтверджує загибель мирного жителя на Донбасі в ході обстрілу автобуса 21 січня

ОБСЄ підтверджує загибель мирного жителя на Донбасі в ході обстрілу автобуса 21 січня Фото: місія ОБСЄ (kmu.gov.ua)

За даними місії ОБСЄ, автобус потрапив під обстріл з західного напрямку

На Донбасі 21 січня 2018 року в результаті обстрілу пасажирського автобуса в районі блокпоста бойовиків загинув один мирний житель, ще один отримав поранення. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Повідомляється, що 21 січня близько 12:30 в районі окупованої Оленівки Донецької області спостерігачі бачили двох поранених мирних жителів, які постраждали в ході обстрілу пасажирського автобуса.

"Спостерігачі бачили отвір у вікні автобуса з боку водія, який, за оцінкою СММ, з'явився в результаті попадання кулі. Пізніше команда місії бачила ще одний кульовий отвір з тієї ж сторони автобуса... Раніше патруль місії бачив, як приблизно в 50 м на південь від цього блокпоста автобус рухався в північному напрямку. За оцінкою СММ, автобус потрапив під обстріл зі стрілецької зброї з західного напрямку", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що спостерігачі бачили двох чоловіків, в одного з яких була кров на лівій стороні обличчя, а в іншого - кульові поранення на шиї та лівій щоці.

"Перш ніж спостерігачі залишили вказаний район, член "ДНР" повідомив їм, що чоловік з кульовими пораненнями шиї та лівої щоки помер, а другого чоловіка відвезли до лікарні в Донецьку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Державній прикордонній службі України повідомляли, що на Донбасі двоє цивільних отримали поранення в "сірій зоні". У прес-центрі штабу АТО спростували інформацію про обстріл з боку українських позицій автобуса в районі Оленівки.