ua en ru

На Донбасі двоє цивільних поранено в "сірій зоні", - ДПСУ

На Донбасі двоє цивільних поранено в "сірій зоні", - ДПСУ Фото: КПВВ у зоні АТО (kmu.gov.ua)

Постраждалі їхали в пасажирському мікроавтобусі

На окупованому Донбасі двоє цивільних осіб отримали поранення в так званій "сірій зоні". Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби (ДПСУ).

"Від осіб, які прямують через лінію розмежування, українським прикордонникам стало відомо про те, що в районі населеного пункту Оленівка двоє цивільних осіб - пасажирів мікроавтобуса - постраждали чи то внаслідок обстрілу, чи то ураження осколками від підриву невідомого вибухового пристрою", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, наразі обставини надзвичайної ситуації з’ясовуються, інформація уточнюється. Також прикордонники про цей інцидент сповістили представників міжнародних організацій.

Водночас у прес-центрі штабу АТО спростували інформацію про обстріл із боку ЗСУ автобуса в районі контрольного пункту в'їзду-виїзду "Оленівка".

"Інформація, поширена сьогодні деякими проросійськими ЗМІ, що нібито Збройні Сили України обстріляли автобус у "сірій зоні" в районі КПВВ "Оленівка", яке знаходиться на тимчасово непідконтрольній українському уряду території ОРДО, не відповідає дійсності", - запевнили в штабу АТО.

Там також запевнили, що автобус із цивільними особами був обстріляний бойовиками НЗФ ОРДО.

"За словами місцевих мешканців, які у цей час перетинали лінію зіткнення через КПВВ, унаслідок цих дій одна цивільна особа загинула, ще одна - отримала поранення", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом минулої доби, 20 січня 2018 року, підтримувані Росією бойовики здійснили шість обстрілів позицій сил антитерористичної операції на Донбасі, внаслідок чого постраждало п'ятеро українських військовослужбовців.