ua en ru

В ОБСЄ підтвердили руйнування в житлових районах Красногорівки після обстрілу

В ОБСЄ підтвердили руйнування в житлових районах Красногорівки після обстрілу Фото: обстріл Красногорівки

У деяких житлових районах Красногорівки зафіксовані серйозні руйнування

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтвердили серйозні руйнування в житлових районах Красногорівка (Донецька область). Про це йдеться в звіті ОБСЄ.

"Спостерігачі і далі уточнювали повідомлення про викликаних обстрілом пошкодженнях в житлових районах. 29 травня українські офіцери при Загальному центрі з контролю і координації (СЦКК) показали спостерігачам місця вогневого ураження в підконтрольному урядові р. Красногорівка (21 км на захід від Донецька)", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з повідомленням, на вул. Нахімова, 4, спостерігачі бачили свіжу вирву (діаметром 5-6 м і глибиною 2 м) приблизно за 6 м на схід від будинку. За їх оцінками, воронка утворилася від розриву артилерійського снаряда, випущеного з східного або південно-східного напрямку.

На вул. Нахімова, 1, команда СММ бачила будівлю лікарні, де були розбиті вікна і пошкоджено дах з південно-східної сторони. З тієї ж сторони лікарні члени патруля місії бачили пошкоджене дерево. За їхньою оцінкою, снаряд потрапив у дерево, а вікна в двох крилах будівлі лікарні вибуховою хвилею вибито. Крім того, була пошкоджена північна частина даху гаража лікарні та вибиті вікна будинку, розташованого в 10 м на захід від гаража. Члени патруля СММ помітили неподалік ще один повністю зруйнований будинок і розмовляли з його жителем. Він повідомив їм про те, що розрив стався рано вранці 28 травня.

На вул. Центральної, 15, місія зафіксувала пошкодження даху та стін шкільного будинку з північної сторони, а також розбиті вікна. Встановити причину пошкодження та визначити напрямок вогню не вдалося.

Нагадаємо, вчора в ОБСЄ підтвердили обстріл Красногорівки з важкої артилерії.