ua en ru

ОБСЄ стурбована внесенням до "списку терористів" Росії журналістів

ОБСЄ стурбована внесенням до "списку терористів" Росії журналістів Фото: представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович

ОБСЄ закликає РФ переглянути список

ОБСЄ стурбована внесенням до "списку терористів і екстремістів Росії" журналістів. Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, передає прес-служба організації.

"Публікація цього списку може поставити під загрозу журналістів та їх безпеку..Забезпечення безпеки журналістів - це відповідальність уряду, він не має піддавати їх небезпеці на основі підозр державних обвинувачів за антиекстремістським законом", - заявила вона.


Міятович також зазначила, що вона та інші міжурядові органи неодноразово вказували на недоліки антиекстремістського законодавства в Росії і висловили свою стурбованість з приводу його застосування, в тому числі останніх вердиктів щодо журналістів і попереджень засобів масової інформації.

"Я закликаю відповідні органи зняти список з іменами журналістів і переглянути політику, яка піддає осіб, що здійснюють свою свободу, небезпеці. Відмітка журналістів, як терористів через їх критичні голоси і критичні повідомлення не може бути виправдана", - сказала Міятович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Російської Федерації 22 уродженців анексованого Криму внесли до "переліку терористів і екстремістів Росії". Серед них кримські політв'язні, журналісти, громадські активісти.