ua en ru

В ОБСЄ назвали умови, на яких спостерігачі поїдуть на місцеві вибори в ДНР

В ОБСЄ назвали умови, на яких спостерігачі поїдуть на місцеві вибори в ДНР Фото: ОБСЄ

Спостерігачі приїдуть тільки на запрошення офіційного Києва

Спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ поїдуть на місцеві вибори на Донбасі лише за умови запрошення з боку офіційного Києва. Про це заявив глава БДІПЛ Міхаель Лінк, передає "Комерсант".

"БДІПЛ спостерігає за ходом виборів на запрошення країн-учасниць ОБСЄ - саме вони і повинні направити запрошення на моніторинг. Ми готові моніторити регіональні вибори в Україні на запрошення влади України", - заявив Лінк.

Нагадаємо, в четвер глава ДНР Олександр Захарченко заявив, що відповідно до мінських угод призначає місцеві вибори на 18 жовтня.

Разом з тим, керівництво самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) заявило, що вважає можливим провести місцеві вибори 18 жовтня, одночасно з ДНР.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що спроби провести окремі вибори на Донбасі 18 жовтня будуть мати руйнівні наслідки.

"Спроба провести 18 жовтня 2015 року незаконна, не у відповідності з мінськими домовленостями, не у відповідності з українським законодавством і критеріям ОБСЄ - ці фейкові вибори означатимуть жорстку атаку Російської Федерації на мінські домовленості, які були досягнуті 12 лютого поточного року. Я впевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і буде мати руйнівні наслідки для процесу деескалації в окремих районах Донецької і Луганської областей", - сказав Президент.