ua en ru

ОБСЄ фіксує зниження кількості обстрілів на Донбасі

ОБСЄ фіксує зниження кількості обстрілів на Донбасі Фото: Олександр Хуг розповів про ситуацію на Донбасі

Моніторингова місія заявляє про зниження кількості обстрілів на 35%

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зниження кількості порушень режиму тиші на Донбасі на 35% на цьому тижні. Про це на брифінгу повідомив заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після 4 тижнів постійних порушень режим припинення вогню наші спостерігачі зафіксували на 35% менше випадків порушень на цьому тижні. Це було біля Донецького аеропорту, Ясинуватої, Авдіївки, на дорозі між Світлодарськом та Дебальцевим", - повідомив Хуг.


Він також повідомив, що в ніч на 18 червня камери ОБСЄ зафіксували 17 вибухів невідомого походження, 4 вихідних пострілів, сигнальну ракету і 11 снарядів, а в ніч на 20 червня зафіксували 65 мінометних розривів.

"Ми зафіксували близько 600 випадків порушень в Ясинуватій", - зазначив Хуг і додав, що бойовики продовжують перешкоджати роботі місії ОБСЄ.

Крім того, Хуг в черговий раз зазначив, що поліцейська місія ОБСЄ з'явиться в Україні тільки після спільного рішення всіх країн-учасниць.

"Це повинні вирішити 57 країн-учасниць ОБСЄ, вони повинні погодитися з цим. Спеціальна місія ОБСЄ - це суспільна місія у якої немає зброї, вона тільки спостерігає. Якщо це зміниться, тоді треба буде консенсусне рішення сторін... це рішення повинно прийматися постійною Радою у Відні", - підкреслив Хуг.

Нагадаємо, Нацгвардія спростувала перекидання "Азова" та "Донбасу" в зону АТО.