ua en ru

ОБСЄ фіксує обстріли в районі донецького аеропорту і Широкіно

ОБСЄ фіксує обстріли в районі донецького аеропорту і Широкіно Місія ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ продовжує фіксувати порушення режиму припинення вогню в районі донецького аеропорту і Широкіно. Про це йдеться у звіті місії за 29 березня, опублікованому 30 березня.

"Перебуваючи в районі донецького аеропорту СММ чула один вибух на відстані приблизно 1-2 км на північ від своєї позиції. СММ оцінила, що це був вихідний 82-мм міномет", - йдеться у звіті.

29 березня в точці спостереження на східній околиці Бердянського СММ двічі чула постріли танків у 10:50, але не змогла визначити походження, відстань або напрямок. В 11:55 СММ чула чотири мінометні снаряди, які прийшли зі сходу від своєї позиції, але не змогла встановити калібру, походження, відстань або напрямок. З 12:05 до 12:30 СММ чула більше 30 мінометних снарядів, хоча не змогла встановити калібр, прийшли зі сходу від своєї позиції", - зазначили в ОБСЄ.

Також о 15: 00 СММ зафіксувала важкі перестрілки мінометними снарядами різних калібрів і автоматичними гранатометами, важкими кулеметами, а також окремі постріли зі стрілецької зброї.

"Напрям було визначено як північно-східне від позиції ПММ, відповідно до областю у Широкіно і навколо нього. Між 15:55, 16:20 СММ чула дванадцять входять мінометів, хоча не встановила калібр, постріл був зроблений з північного-сходу від позиції місії. З 16: 20 стало тихо і СММ не чула будь-яких порушень режиму припинення вогню до тих пір, поки покинула цей район в 17:00", - сказано в звіті.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав негайно припинити обстріл на Донбасі.