ua en ru

ОБСЄ фіксує порушення перемир'я на донецькому напрямку

ОБСЄ фіксує порушення перемир'я на донецькому напрямку Фото: ситуація в зоні АТО

У районі Донецька обстріли тривають, на луганському напрямку спокійно

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує порушення режиму припинення вогню на донецькому напрямку. Про це йдеться у звіті місії від 2 вересня, який був опубліковано сьогодні.

"У підконтрольній ДНР Горлівці (39 км на північний схід від Донецька), СММ спостерігала 19 артилерійських або мінометних залпу приблизно 3-5км до південно-захід від своєї позиції", - йдеться у звіті.

Також спостерігачі, які моніторили ситуацію в районі Донецького залізничного вокзалу, зафіксували 5 випадків порушення режиму припинення вогню протягом 10 годин.

Як наголошується, в Луганській області в цілому ситуація була спокійною, і спостерігачі не помітили ніяких порушень режиму припинення вогню. Зокрема, один з бойовиків біля Станиці Луганської розповів місії ОБСЄ, що за останні два дні не було жодних обстрілу.

Нагадаємо, сторони конфлікту на Донбасі домовилися про новий режим припинення вогню з 1 вересня. При цьому сьогодні в АПУ повідомили, що вперше за чотири дні бойовики застосували важке озброєння проти українських військових у зоні АТО.