ua en ru

Казарми, які обрушилися під Омськом ремонтували, не дотримуючись термінів

Казарми, які обрушилися під Омськом ремонтували, не дотримуючись термінів Фото: казарми під Омськом

Слідчі розглядають версію про порушення, допущені в ході ремонту будівлі казарми

Ремонт казарм 242-го навчального центру повітряно-десантних військ під Омськом, де під завалами загинули 23 військовослужбовців, проводився із затримкою. Про це повідомляє російське РБК.

"У казармі, в якій сталося обвалення секції, був проведений ремонт інженерних мереж, підлог, покрівлі та замінено вікна. Роботи з перепланування даної казарми в ході ремонту, не проводилися", - повідомив представник відомства генерал-майор Ігор Конашенков.

Як повідомляється, в рамках ремонту повинні були демонтувати казарму №177 і виконати ряд будівельно-монтажних робіт в казармах №148, №177, №279 і №226, сховищі озброєнь і військової техніки №259, №260, вузлі зв'язку №346, дизельної №998.

Ремонтні роботи виконувала "Ремексстрой", як наголошується, тільки на торгах по казармі №148 виконання ремонтних робіт перейшло омському "Востокстрой".

Як повідомляється, виконати демонтаж було необхідно протягом місяця після підписання контракту, а решта робіт - до жовтня і листопада 2013 року, але потім терміни були перенесені до 25 червня 2014 р. В роз'яснювальних документах причина зміни термінів не вказана. Також у грудні замовник зменшив вартість одного з контрактів, вказавши, що одночасно зменшується обсяг робіт. Даних про те, які саме роботи були скорочені, в документах відповідної держзакупівлі немає.

Як зазначається, рішення про продовження термінів і зміну суми контрактів приймала комісія ФГУП "ГУССТ № 9 при Спецстрої Росії" з посиланням на зміни потреби замовника.

Для розслідування того, що сталося створено штаб, який очолив перший заступник керівника ГВСУ СКР Сергій Федотов. Слідчі перевіряють всі можливі версії події. Зокрема, розглядають версію про порушення, допущені в ході ремонту будівлі казарми.

За словами офіційного представника СКР Володимира Маркіна, зараз вилучається документація, проводяться обшуки, допити військових і осіб, які мали відношення до ремонту казарми.

"Можу сказати, що всі особи, причетні до цієї трагедії незалежно від посад, які займають і заслуг будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть заслужене покарання", - заявив Маркін.

Як повідомляється, згідно з Кримінальним кодексом РФ, винним загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі проводять обшук у справі про обвалення казарми під Омському.