ua en ru

Звернення про неналежну підготовку до опалювального сезону будуть передані до ГПУ, - Зубко

Звернення про неналежну підготовку до опалювального сезону будуть передані до ГПУ, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

За словами Зубка, ГПУ має розібратися у ситуації

Звернення про неналежну підготовку до опалювального сезону очільниками Шепетівки, Сміли, Славутича, Коцюбинського будуть передані до Генеральної прокуратури України. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках Форуму місцевого самоврядування в Асоціації міст України, передає прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"На сьогодні маємо інформацію від ОДА щодо незадовільного стану з підключенням інфраструктури до опалення міст Шепетівки, Сміли, Славутича, Коцюбинського. З усіх цих питань буде спрямовано відповідні звернення до прокуратури щодо неналежного виконання повноважень посадовими особами згаданих населених пунктів", - сказано у повідомленні.

Разом з тим віце-прем'єр підкреслив, що по країні кількість проблемних ситуацій щодо старту опалювального сезону є меншою порівняно із ситуацією минулого року. Він наголосив на відповідальності посадових осіб місцевого самоврядування щодо підготовки і вчасного старту опалювального сезону.

"Генеральна прокуратура має розібратися у ситуаціях, по яким будуть відповідні звернення, та захистити права споживачів", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що не бачить ніяких проблем з проходженням опалювального сезону в Україні.