ua en ru

Суд просить призначити більш кваліфікованого адвоката у справі Януковича

Суд просить призначити більш кваліфікованого адвоката у справі Януковича Фото: суд по справі Януковича (twitter.com/nab_ukr)

У суді з понеділка будуть уточнювати призначення нового захисника екс-президента

Оболонський суд просить призначити більш кваліфікованого адвоката у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомила кореспонденту РБК-Україна прес-секретар суду Інна Свинаренко в п'ятницю, 18 серпня 2017 року.

"Ми сподіваємося, що вже з понеділка будемо уточнювати (хто призначений захисником у справі Януковича - ред.)", - сказала Свинаренко.

Вона підкреслила, що суд постановив, що ознайомитися з матеріалами справи новий держзахисник Віктора Януковича, повинен буде до 6 вересня.

"Ніякої інформації, що призначений який-небудь адвокат в суд не надходило. Разом з тим вже вчора було надіслано постанову - відправлено кур'єром. Разом з ним роз'яснювальний лист, щоб адвокат був кваліфікований, щоб вони відповідально поставилися до вибору адвоката, щоб така ситуація (самовідвід захисника - ред). більше не повторилася", - відзначили в суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звинувачення вважає самовідвід державного адвоката екс-президента Віктора Януковича Віталія Мешечка затягуванням судового процесу.