ua en ru

Оновлений ракетний комплекс "Скіф" успішно випробували в Україні

Оновлений ракетний комплекс "Скіф" успішно випробували в Україні Фото: "Скіф" (facebook.com/kbluchua)

"Скіф" може вражати рухомі та нерухомі цілі, в тому числі і броньовані

В Україні на одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф", який є експортною версією українського "Стугна-П". Про це повідомили у прес-службі конструкторського бюро "Луч".

"Усі модифікації були направлені на адаптацію пускової установки для використання її в умовах м’яких ґрунтів та піску", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розробка державного бюро "Луч" має низку технічних переваг, котрі гарантують ураження "Скіфом" рухомих і нерухомих сучасних цілей, в тому числі броньованих.

"Окрім цього, український ракетний комплекс також здатний уражати малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок, танки в окопі, легкоброньовані об'єкти та вертольоти, що робить його універсальним вогневим засобом стримування на полі бою", - зазначили в конструкторському бюро.

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного...

Опубліковано КБ "ЛУЧ" 18 квітня 2018 р.

Нагадаємо, нещодавно секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що в Одеській області розпочалися державні випробування нової ракетної зброї - ракетного комплексу "Вільха".