ua en ru

Україна розпочала державні випробування нової ракетної зброї, - Турчинов

Україна розпочала державні випробування нової ракетної зброї, - Турчинов Фото: "Вільха" (facebook.com-ukraineindustrial)

Дана зброя за всіма показниками краща за російський аналог "Смерч"

В Одеській області розпочалися державні випробування нової ракетної зброї - ракетного комплексу "Вільха". Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов, передає прес-служба Турчинова.

За словами Турчинова, ці випробування є фінальним етапом співпраці українських вчених, конструкторів та підприємств, що виготовляють дане озброєння.

"Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог "Смерч"", - сказав секретар РНБО.

Він також повідомив, що державні випробування проходитимуть у декілька етапів, під час яких замовником перевірятимуться на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет. Турчинов пояснив, що ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні.

"Враховуючи керованість ракет, для кожної з них буде визначено окремі цілі на різній дальності", - додав він.

Турчинов наголосив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси "Вільха" будуть взяті на озброєння, а український оборонно-промисловий комплекс почне їх серійне виробництво.

Нагадаємо, нещодавно державний концерн " Укроборонпром" розпочав серійне виробництво бойових машин "Атлет". Ці броньовані ремонтно-евакуаційні машини призначені для технічного забезпечення танкових підрозділів.