ua en ru

Оновлена міська електричка дозволить киянам добиратися з Троєщини до Дарниці або Петрівки за 5-10 хвилин, - Кличко

Завдяки запуску оновленої міської електрички кияни зможуть дістатися з Троєщини до Дарниці або до Петрівки за 5-10 хвилин.

Завдяки запуску оновленої міської електрички кияни зможуть дістатися з Троєщини до Дарниці або до Петрівки за 5-10 хвилин. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко після інспекції роботи оновленої міської електрички, передає прес-служба КМДА.

"Ми запускаємо 12 відремонтованих електропоїздів - прототип наземного метро - які їздитимуть з інтервалом 17 хвилин. Раніше потяги рухалися з інтервалом в одну годину. Сьогодні працює 14 станцій міської електрички. І найближчим часом ми плануємо відкрити ще три. Кожен киянин повинен знати, що відтепер він за 5-10 хвилин може доїхати з Троєщини до Петрівки або в Дарниці, а за 15 хвилин до вокзалу Київ-Пасажирський. Це дуже зручно", - зазначив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що в планах столичної влади в наступному році запустити додаткові потяги, щоб ще більше скоротити інтервал руху поїздів.

У свою чергу начальник ДТГО "Південно-Західна залізниця" Олексій Кривопішин зазначив, що з "Київпастрансом" була вирішена проблема підвезення пасажирів громадським транспортом та розроблено нові маршрути для зручної пересадки киян і гостей міста.

Нагадаємо, Кличко заявив, що вартість проїзду в міській електричці підвищать з 1,7 грн до 2 грн.