ua en ru

Оновлення судової системи неможливе без змін в КУ, - голова ВРЮ

Оновлення судової системи неможливе без змін в КУ, - голова ВРЮ Фото: Бенедисюк позитивно оцінив нещодавно прийнятий ВРУ закон про судоустрій

За його словами, необхідно створити механізм спрощеного розгляду матеріалів

Для оновлення судової гілки влади, впровадження нових механізмів для дисциплінарної відповідальності та звільнення суддів необхідні були зміни до Конституції України. Про це повідомив голова Вищої ради юстиції (ВРЮ) Ігор Бенедисюк під час прес-конференції 9 червня 2016 року, передає прес-служба ВРЮ.

На прес-конференції Бенедисюк позитивно оцінив новий Закон України "Про судоустрій і статус суддів".


"На мою думку, оновлення судової системи тими механізмами, які були закладені, фактично вичерпано", - заявив глава ВРЮ.

Він підкреслив, що згідно з новим законом всі дисциплінарні провадження повинні бути передані у ВРЮ.

"Таким чином, буде створено єдиний орган, який буде займатися дисциплінарною відповідальністю суддів", - йдеться в повідомленні.

У той же час Бенедисюк зазначив, що необхідно створити механізм спрощеного розгляду матеріалів, оскільки до Вищої кваліфікаційної комісії зараз знаходяться 10-15 тис. скарг, що вимагають невідворотності покарання.

"Тоді судді зрозуміють, що вони не тільки незалежними, а й відповідальні перед товариством, у тому числі через механізми залучення їх до відповідальності, мені здається, ситуація в суспільстві зміниться", - додав голова ВРЮ.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що формування Верховного суду має розпочатися вже з вересня.