ua en ru

Оновлення метрополітену в Києві не спричинить підвищення ціни на проїзд, - Попов

Кияни отримають більш сучасне, швидкісне та комфортне метро, у тому числі, за рахунок іноземних інвестицій, але це жодним чином не позначиться на вартості проїзду. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов під час зустрічі з працівниками метрополітену, передає прес-служба КМДА.

Голова КМДА також відзначив, що сьогодні столиця реалізує програму з оновлення пересувного складу метрополітену. За 1-1,5 роки його буде оновлено наполовину. Причому до цього проекту будуть максимально залучені саме київські підприємства.

"Цього року ми реалізуємо масштабну програму з розвитку і модернізації метрополітену. Це стосується не лише будівництва станцій, але й оновлення парку. Вже найближчим часом ми розпочнемо втілювати досить амбітний проект, який дозволить залучити понад мільярд інвестицій на оновлення рухомого складу підземки. У результаті, ми отримаємо найсучасніші, комфортні вагони. А це особливо важливо, зважаючи, що міська влада дуже серйозно налаштована на подальше будівництво нових станцій. Ми взяли зобов'язання щороку здавати в середньому 2 станції метро, і поки що нам це вдається", - наголосив голова КМДА.

Нагадаємо протягом 2012 р. місто планує запустити в роботу ще дві станції Куренівсько-Червоноармійської лінії: "Іподром" та "Теремки", а також розпочати роботи з будівництва четвертої гілки у напрямку житлового масиву Троєщина.