ua en ru

Оприлюднено відео НАБУ з пропозицією хабара Супрун

Оприлюднено відео НАБУ з пропозицією хабара Супрун Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

На відео в. о. міністра охорони здоров'я пропонують квартиру в обмін на медичне обладнання

Оприлюднене відео Національного антикорупційного бюро України, як виконуючому обов'язки міністра охорони здоров'я Уляні Супрун пропонують хабар квартирою в обмін на медичне обладнання для лікарні міста Вишневого. Відео показала ТСН.

"Це одна історія з кількох розмов із акваріума в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого. У ній фігурують щонайменше п'ять осіб", - зазначають на каналі.

На відео видно, як спочатку помічник лідера Радикальної партії по Києво-Святошинському району Олександр Богачов щось шепоче на вухо Уляні Супрун, потім хапає її за лікоть.

"Я не розумію такі речі, я розкажу як, у нас будинки будуються хороші", - каже Богачов.

Видання зазначає, що на відео Супрун, ймовірно, пропонують квартиру в комплексі "Акварелі 2" на околиці Вишневого.

Також на відео з в. о. міністра охорони здоров'я зустрічається міський голова Вишневого Ілля Діков, який розмірковує, як краще передати їй квартиру.

"Як ви задекларуєте, це ваше питання, купили, не купили... Але є певні фонди, такі мої особисті", - каже Діков.

На іншому відео мер Вишневого розмірковує, як можна заробити на медичному обладнанні, яке просить у Супрун в обмін на квартиру.

"Ми беремо 50 відсотків там, грубо кажучи, пишемо 100 гривень в день. Соціальні, тобто ветерани, малозабезпечені, всі інші, грубо кажучи, в день на десять талончиків", - говорить Діков.

Зазначимо, в березні 2018 року в МОЗ заявили, що НАБУ вже близько року розслідує справу про пропозицію хабара в. о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Там пояснили, що Супрун та її позаштатний радник протягом року брали участь у слідчих діях для документації деталей і що квартиру пропонувалося оформити на радника Супрун, який "зіграв роль довіреної особи".

Нагадаємо, у березні НАБУ провело обшуки у помічника лідера Радикальної партії Олега Ляшка Олександра Богачова у справі про пропозицію хабара в. о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.