ua en ru

Оприлюднено спільну заяву за підсумками зустрічі "нормандської четвірки"

Оприлюднено спільну заяву за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" Нормандська четвірка

Міністерство закордонних справ Німеччини оприлюднило сьогодні, 14 квітня, спільну заяву від міністра закордонних справ Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", яка відбулася в Берліні, 13 квітня. Відповідну заяву опубліковано прес-службою відомства.

"Що стосується здійснення угоди про припинення вогню, ситуація залишається напруженою через численні порушення. Зокрема, ми висловлюємо нашу глибоку стурбованість у зв'язку з недавнім спалахом боїв в останні вихідні, у тому числі з використанням важкої зброї в районі Широкіного і донецького аеропорту. Ми закликаємо всі сторони припинити бойові дії і продемонструвати свою прихильність повному здійсненню угоди про припинення вогню і завершити відведення важких озброєнь", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" закликали створити робочі групи в рамках тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ з метою практичної реалізації мінських угод.