ua en ru

Оприлюднено постанову слідчого ГПУ щодо затримання Саакашвілі

Оприлюднено постанову слідчого ГПУ щодо затримання Саакашвілі Фото: Міхеїл Саакашвілі (Гонтар Володимир / УНІАН)

У документі обґрунтовується необхідність проведення обшуку

В інтернеті з'явилося фото постанови слідчого Генеральної прокуратури України про переслідування екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі з метою затримання, а також обшуку житла, де він перебував. Її опублікувала журналістка Тетяна Висоцька у своєму Facebook.

Зокрема в постанові йдеться, що 8 грудня 2017 року Департамент карного розшуку Національної поліціі отримав відомості про те, що Саакашвілі може переховуватися в квартирі на проспекті Відрадний у Києві.

У документі також обґрунтовується необхідність проведення обшуку. При цьому зазначено, що проведення інших слідчих дій є неможливим через ризик "знищення, перекручення або спотворення предметів, документів і електронних носіїв інформації", які є доказами у справі, а також "подальшого приховування підозрюваного Саакашвілі від органів досудового розслідування".

"(...) Необхідність проведення обшуку за вказаною адресою є нагальною і пов'язана з безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрюється у вчиненні злочину", - йдеться в тексті постанови, підписаної прокурором Говорущак.

Постанова слідчого Генпрокуратури щодо переслідування Саакашвілі з метою затримання, а також обшуку його житла.

Опубліковано Тетяною Висоцькою 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній начальник Головного управління МВС у Луганській області Юрій Покиньборода, у квартирі якого затримали Михайла Саакашвілі, побоюється, що його можуть звинуватити в арешті соратника, а також за своє життя.