ua en ru

Оприлюднена підсумкова декларація з'їзду партії "Опоблок"

Оприлюднена підсумкова декларація з'їзду партії "Опоблок"

Політична сила "Опозиційний блок" оприлюднила підсумкову декларацію сьомого з'їзду партії, який пройшов сьогодні, 27 травня. Відповідна декларація розміщена на сайті прес-служби політсили.

Так, "Опоблок" заявив, що "буде всіляко сприяти захисту традиційних цінностей і канонічної Православної церкви, адже мир є першочерговим завданням для суспільства". "І єдиний можливий шлях для його досягнення - це послідовне виконання Мінських домовленостей", - йдеться в декларації.


У партії вважають, що дії української влади вже призвели до втрати традиційних ринків і цілих секторів економіки, катастрофічного падіння ВВП. "Відбувається прискорена деіндустріалізація України. Бездумна політика української влади перетворила Україну на відсталу країну Європи. Високопрофесійне управління, модернізація економіки і розвиток сучасної України як індустріальної країни, повинні стати нашою спільною економічною метою, невід'ємною складовою національної ідеї", - підкреслюється в декларації.

Крім того, за даними "Опоблоку", сьогодні понад 80% громадян України на межі бідності. "Внаслідок бездумних експериментів під гаслом "реформ" суспільство змушене жити за низькими соціальними стандартами в умовах фактично зруйнованої системи соціального захисту, медицини, освіти. Україна страждає від політики тарифного та соціального геноциду відносно пенсіонерів та інших мало захищених верств населення", - йдеться в заяві.

"Опозиційний блок" заявляє, що "зупинить політику тарифного та соціального геноциду і забезпечить високі стандарти життя".

Крім того, "Опозиційний блок" закликає всі політичні партії, громадські організації консолідувати свої зусилля для запобігання "кримінальній революції" і швидкого наведення порядку в Україні, відновлення дієздатності державних інститутів, стабільності та гарантованої безпеки життя кожного громадянина

Партія також заявила про свою опозиційність до "непрофессионализму, безпорадності, безпринципності, популізму, політичної короткозорості, які демонструє нинішня влада".

"Вважаємо необхідним досягнення суспільного консенсусу, який повинен бути закріплений у новій Конституції України як новому суспільному договорі громадян України", - йдеться в декларації партії.