ua en ru

Обмін полоненими може відбутися впродовж місяця, - Пристайко

Обмін полоненими може відбутися впродовж місяця, - Пристайко Фото: Вадим Пристайко (РБК-Україна)

Радники країн-учасниць нормандського формату домовилися про обмін полоненими

Зовнішньополітичні радники країн-учасниць нормандського формату домовилися про обмін полоненими впродовж місяця. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Вадим Пристайко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Пристайка, під час зустрічі радників, яка відбулася у Парижі 12 липня, обговорювалася можливість форматів обміну 10 на 10 або 15 на 15. Він додав, що головним завданням є розблокування процесу обміну всіх на всіх.

"Впродовж місяця домовилися здійснити обмін певної кількості, як ми назвали, наших бранців. Президент Зеленський говорив про 10 на 10, 15 на 15, в принципі ми не замикаємося навколо кількості людей, наше завдання - обміняти, отримати наших людей назад і розблокувати той процес обміну всіх на всіх, про який ми говоримо і який до цього часу був заблокований", - заявив Пристайко.

Брифінг Вадима Пристайка за підсумками зустрічі радників лідерів "Нормандської четвірки" YouTube: https://youtu.be/uruPHrHX8qo

Опубліковано 5 канал Вівторок, 16 липня 2019 р.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 липня, у Парижі відбулася зустріч зовнішньополітичних радників Франції, Німеччини, України та Росії. За даними німецької сторони, під час зустрічі обговорювалося питання врегулювання ситуація на Донбасі, зокрема повернення до виконання мінських угод.

Як писало РБК-Україна, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не бачать жодного просування по питанню обміну полонених між Москвою та Києвом. Він заявив, що після обміну нотами між МЗС України та РФ більше спілкування не було.