ua en ru

На уламках Boeing, що впав у Ростові-на-Дону, слідів вибухівки не виявили

На уламках Boeing, що впав у Ростові-на-Дону, слідів вибухівки не виявили Фото: на літаку, що впав у Ростові-на-Дону, не знайшли слідів вибухівки

Слідчі зосередяться на вивченні і оцінці дій пілотів

Фахівці не знайшли слідів вибухівки на уламках Boeing, що розбився 19 березня у Ростові-на-Дону. Про це повідомляє поінформоване джерело, передає РБК.

"Наявності ознак слідів вибухових речовин на уламках літака за даними експертизи не встановлено", - повідомило джерело.


З його слів, учасники розслідування катастрофи літака збираються зосередитися на вивченні і оцінці дій пілотів під час заходу на повторне коло, а також на вивченні роботи систем поздовжнього керування літаком.

Джерело також зазначило, що літак пішов на друге коло з висоти приблизно 200 метрів.

"Однак після набору висоти до 800-900 метрів сталося незаплановане перемикання стабілізатора в режим пікірування, після чого літак почав різко знижуватися і зіткнувся із злітно-посадковою смугою", - додав співрозмовник агентства.

Крім того, повідомляється, що за попередньою інформацією, літак був виготовлений в 2011 році, на момент здійснення польоту він був справний, мав чинний сертифікат льотної придатності, жодного разу не ремонтувався і не проходив процедуру продовження ресурсу.

Нагадаємо, пасажирський лайнер Boeing 737-800, який летів з Дубаї, зазнав аварії в аеропорту Ростова-на-Дону 19 березня під ранок. За даними МНС РФ, під час аварії загинули всі 55 пасажирів і сім членів екіпажу, загалом 62 людини.