ua en ru

Облігації є одним з найнебезпечніших активів, - Уоррен Баффет

Легендарний інвестор Уоррен Баффет у своєму щорічному зверненні до акціонерів Berkshire Hathaway, головою ради директорів якої він є, порадив при інвестуванні уникати облігацій, іпотеки та золота, повідомляє "Росія 24".

Низькі процентні ставки та інфляція повинні переконати інвесторів купувати облігації, однак, на думку Баффета, це буде серйозною помилкою.

«Облігації є одними з найнебезпечніших активів. За останнє сторіччя ці папери знищили купівельну спроможність інвесторів в багатьох країнах, навіть якщо ці власники продовжували отримувати своєчасну виплату основної суми боргу і відсотків», - вважає мільярдер.

Однак він зазначив, що високий рівень процентних ставок може компенсувати покупцям інфляційні втрати, коли вони стикаються з валютними інвестиціями, але поточні ставки перебувають на дуже низькому рівні, тому на даному етапі облігації краще «обходити стороною».

Баффет також зазначив, що ризикованими інвестиціями можна вважати фінансовий ринок, іпотеку та банківські депозити. У той же час Баффета не раз звинувачували в тому, що однією з його «специфічних» стратегій інвестування була скупка активів, що подешевшали після його прогнозів.