ua en ru

Обласне відділення "Батьківщини" виключило з партії Забзалюка

Миколаївська обласна організація партії ВО "Батьківщина" сьогодні, 14 лютого 2014 р., прийняв одностайне рішення про виключення з партії Романа Забзалюка, який перебуває на обліку в миколаївської міської парторганізації

Миколаївська обласна організація партії ВО "Батьківщина" сьогодні, 14 лютого 2014 р., прийняв одностайне рішення про виключення з партії Романа Забзалюка, який перебуває на обліку в миколаївської міської парторганізації. Про це повідомили в прес-службі Миколаївської "Батьківщини".

Згідно з повідомленням, підставою для такого рішення стали численні факти порушення Забзалюком партійної дисципліни і Статуту партії, свідоме нанесення шкоди партії і спроби організації розколу в партійних рядах і у фракції во "Батьківщина" у Верховній Раді.

Нагадаємо, 4 лютого 2014 р. Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив про вихід з фракції "Батьківщина" народного депутата Романа Забзалюка.

Раніш 16 січня 2014 р. фракція "Батьківщина" виключила зі свого складу народного депутата Романа Забзалюка.

В грудні 2013 р. Забзалюк заявив, що складає депутатські повноваження через незгоду з масовими акціями протесту, які ініціювали опозиційні лідери. Однак 17 січня Рибак заявив, що Забзалюк передумав складати депутатські повноваження, про що подав заяву голові ВР.

Нагадаємо, Забзалюк опинився в центрі загальної уваги, коли заради експерименту на початку 2012 р. вступив в переговори з представниками Партії регіонів у парламенті про можливе свій перехід у їхню фракцію. Забзалюк отримав за перехід 450 тис. дол., які потім передав лікарні "Охматдит", а переговори зробив надбанням громадськості.