ua en ru

Підвищення тарифів на ж/д квитки вирішили відкласти

Підвищення тарифів на ж/д квитки вирішили відкласти

"Укрзалізниця" займається переиндексацией тарифів

Компанія "Укрзалізниця" з 1 квітня планувала індексувати тарифи на проїзд пасажирів залізничним транспортом. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Але, повідомляється, що відповідний наказ Міністерства інфраструктури України поки що знаходиться на розгляді.

Варто відзначити, що за підготовленим фінансовим планом компанії, на 2018 рік передбачена індексація тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні в 2018 році з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%, що в середньому за рік складе 12,4%.

У підсумку, на даний момент, через неузгодження тарифів компанія продовжує нарощувати борг від пасажирських перевезень.

Для прикладу "Укрзалізниця" дає порівняльну інформацію:

На даний момент рівень тарифів на перевезення пасажирів у вагонах 2-го класу швидкісних поїздів "Інтерсіті +" і вагонах 1-го і 2-го класу швидкісних поїздів "Інтерсіті" залишається незмінним з 2012 року.

Рівень тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні в вагонах СВ залишається незмінним з 2009 року, а у всіх типах вагонів (крім СВ та "Інтерсіті +") - з жовтня 2014 року.

У той же час, з жовтня 2014 року, фактичний індекс споживчих цін склав 192,2%, індекс цін виробників промислової продукції - 206,3%.

Це означає, що на 2018 рік без індексації тарифів для приведення пасажирських перевезень у внутрішньому сполученні до рівня беззбитковості (нульової рентабельності, - ред.) Тарифи на перевезення необхідно було б підвищити більш ніж в 2 рази.

Як повідомлялося раніше, в цьому році "Укрзалізниця" (УЗ) планувала різко покращити свої фінансові показники.

Держкомпанія розраховувала збільшити чистий дохід від реалізації продукції на 20%, а чистий прибуток - в сім разів. Також говорили, що в "УЗ" розраховують в 2018 році підвищити тарифи на вантажні і пасажирські перевезення.