ua en ru

Обсяги товарної продукції в українському ОПК за 9 місяців зросли на 50,2% в порівнянні з аналогічним періодом 2008 р., - В.Новицький.

За даними перших дев'яти місяців 2009 р. у порівнянні з аналогічним періодом 2008 р. обсяги товарної продукції оборонно-промислового комплексу (ОПК) України зросли на 50,2%, реалізованої - на 47%. Про це сьогодні на нараді в смт Петровське (Луганська обл.) повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький. Також, за його словами, середня зарплата на підприємствах ОПК, які входять до сфери управління Мінпрополітики, зросла на 18,5%, повідомляє прес-служба міністерства.

Міністр відзначив, що ОПК залишається єдиним сектором вітчизняної промисловості, де з початку світової фінансової кризи спостерігається стійке і істотне зростання виробництва. Разом з тим, сказав В.Новицький, промисловість боєприпасів має проблеми, підґрунтям для яких є ряд об'єктивних причин. Однак, головною на його думку є її переважна залежність від кон'юнктури внутрішнього ринку, освоєння закордонних ринків здійснюється дуже повільно.

«Галузь не зуміла організувати системний вихід на світовий ринок боєприпасів і вибухових речовин і закріпитися на ньому. А саме така тенденція визначила нинішній стійкий стан вітчизняного оборонно-промислового комплексу, що підтверджується ситуацією в бронетанковій, ракетній, авіабудівній, суднобудівній галузях», - зазначив міністр.