ua en ru

Обсяги видобутку залізної руди на Криворізькому залізорудному комбінаті за 7 місяців 2013 р. зросли на 7% - до 3,4 млн тонн

Обсяги видобутку залізної руди на Криворізькому залізорудному комбінаті за січень-липень 2013 р. порівняно з аналогічним періодом 2012 р. зросли на 7% - до 3,4 млн тонн. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистостей на Криворізькому залізорудному комбінаті з нагоди Дня шахтаря, передає прес-служба політика.

Він зазначив, що нарощувати обсяги видобутку залізної руди на комбінаті дозволила програма з модернізації підприємства. З метою отримання більш точних даних про форму рудних тіл і вміст заліза в них комбінатом придбані верстати кернового буріння Diamec з поліпшеними характеристиками. Їх застосування на геологорозвідувальному бурінні на кожній шахті комбінату розпочато в І кварталі 2013 р. Також, на комбінаті встановлено 14 високопродуктивних гірничопрохідницьких комплексів (вони задіяні на будівництві шахтних горизонтів і на проходці підповерхових виробок) і 2 комбайни для безлюдної проходки висхідних виробок.

"Модернізація виробництва дозволяє нарощувати темпи та обсяги видобутку залізної руди та підвищити безпеку праці шахтарів" , - додав Вілкул.

Криворізький залізорудний комбінат - найбільше підприємство України з видобутку залізної руди підземним способом. У структурі комбінату - чотири шахти: "Родіна", "Гвардійська", "Октябрська", ім. Леніна. Видобуток руди проводиться на глибинах 1265-1350 м. Запаси природно багатих залізних руд на цих експлуатаційних ділянках складають більше 207 млн тонн.