ua en ru

Обсяг викидів вуглекислого газу в усьому світі збільшився на 2%

Обсяг викидів вуглекислого газу в усьому світі збільшився на 2% Фото: автомобілі (yatsenyuk.org.ua)

Велика частина приросту викидів припала на Китай

Обсяг викидів вуглекислого газу в усьому світі збільшився на 2% після 3 років перебування на одному рівні. Про це повідомляє AP.

"Згідно з попередніми даними, в цьому році викиди вуглекислого газу в усьому світі зросли приблизно на 2%, повідомляє міжнародна команда вчених. Велика частина приросту припала на Китай", - йдеться в доповіді міжнародної команди вчених групи розробників Глобального вуглецевого проекту.

Зазначається, що за інформацією вчених, викиди від спалювання вугілля, нафти і газу досягли свого піку.

"Ми сподівалися, що ми пройшли цей рубіж. Однак ми цього не зробили", - заявив учений з Стенфордського університету і співавтор дослідження Роб Джексон.

Оцінки на 2017 рік склали близько 40,8 млрд. тонн. Штучний вуглекислий газ викликає більше 90% глобального потепління з 1950 року, вважають американські вчені.

Так, збільшення викидів в цьому році було в основному викликано 3,5% стрибком китайського вуглецевого забруднення. У першу п'ятірку країн, забруднюючих навколишнє середовище, входять Китай, США, Індія, Росія і Японія. Європа, узята в цілому, зайняла б третє місце.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зіткнулася з новими погрозами хімічної катастрофи і забруднення води в результаті ескалації конфлікту поблизу об'єктів водопостачання на Донбасі.