ua en ru

Обсяг страхувальної діяльності "Київенергохолдинг" в окремі роки досягав 1,2 млрд грн, - Бондаренко

Обсяг страхувальної діяльності "Київенергохолдингу" в окремі роки досягав 1,2 млрд грн. Про це в онлайн-конференції на сайті РБК-Україна заявив кандидат в депутати ВР від ВО "Батьківщина" по 219 виборчому округу м. Києва Володимир Бондаренко.

"За моїми розрахунками, спостереженнями в останні роки "Київенергохолдинг" цікаву політику проводив. Створенні були якісь страхові компанії навколо цієї великої структури. Страхові компанії дуже серйозно займалися страхуванням об'єктів. Не ремонтом, не перекладкою мереж, не радикальними покращеннями чи енергозбереженням, а страхуванням. Обсяг страхувальної діяльності в окремі роки досягав 1млрд 200 млн грн. з наших з вами комунальних плат. А куди ж йшли ці гроші? 180 млн максимум витрачалося на усунення цих страхових випадків, а 1 млрд 20 млн йшли на Кіпр, в офшорні компанії, які організували ці страхові служби" - заявив Бондаренко.

За його словами, таке відтискання з Києва ресурсу з системи житлового господарства призвело до деградації системи, її технічного краху.

"Ми маємо десятки вибухів мереж, коли тече вода, машини падають під асфальт. Це тому що 6 років люди займалися виключно відтисканням грошей, а не тим, що підтримували цю систему у належному статі чи переробляли її до сучасних стандартів і технологій. "Київенергохолдинг" - це комерційна компанія - їй до лампочки становище систем..."Київенергохолдингу" дісталися надзвичайно занедбані системи, які зараз требо якось утримувати чи реформувати. Тому неодмінно піде різке зростання тарифів", - підкреслив Бондаренко.

Відзначимо, у відповідності з рішенням Київради, "Київенергохолдинг" засновано з метою створення єдиного комплексу з постачання енергоресурсами, водою та надання послуг з водовідведення.

Згідно з рішенням, частка територіальної громади формується за рахунок належних їй 3,203 млн. акцій або 60% +1 акція ВАТ "Київгаз", 13,798 млн. акцій або 12,73% ВАТ "Київенерго" і 470,311 млн. акцій або 67% акцій ВАТ "Київводоканалу ".