ua en ru

Обсяг виробництва кави в Бразилії впав на 18% через посуху

Обсяг вироблених в Бразилії кавових зерен може впасти на 18% у вересні цього року (40,1 млн мішків).

Обсяг вироблених в Бразилії кавових зерен може впасти на 18% у вересні цього року (40,1 млн мішків). Такі дані навів Національний кавовий рада Бразилії, передає агентство Bloomberg.

Зазначимо, в вересні 2013 р. зниження обсягів виробництва кави склало 3,1%.

Як повідомило агентство, причиною зниження кількості кави стала сильна засуха, в результаті якої загинула значна частина врожаю. За оцінками Citigroup, дефіцит кави може тривати протягом усього наступного року через посуху в Бразилії - на цю країну припадає близько 36% виробленого у світі кави. В цьому році дефіцит складе близько 10 млн мішків кавових зерен. Це може привести до сильного підвищення роздрібних цін на каву і утримуючі його продукти, відзначають експерти Всесвітньої організації кави (International Coffee Organization), опитані Bloomberg.

Бразильські регіони, які виробляють каву - Могиана, Серраду та Мінас-Жерайс - сильно постраждали від посухи. З 1 січня по 19 серпня тут випало близько 450 мм опадів, що наполовину менше середніх обсягів опадів для цього періоду. Крім того, основний обсяг опадів припав на липень, що призвело до передчасного цвітіння кавових кущів.