ua en ru

Обсяг переробки контейнерів у морпортах України за 2 міс. 2011 р. зріс на 10,16%, - Мінінфраструктури

За оперативними даними Держслужби морського та річкового транспорту за перші два місяці нового року загальний обсяг переробки контейнерів у Іллічівському, Одеському та Маріупольському морських портах зріс на 10,16% - до 101 тис. 281 TEU у порівнянні з січнем-лютим 2010 р., повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Так, Одеський порт за два місяці обробив 54 тис. 694 TEU (+17,92%), Іллічівський порт - 45 тис. 435 TEU (+0,37%), Маріупольський порт - 1 тис. 90 TEU (на 274,57% більше, ніж за аналогічний період 2010 р.).

«Сталий приріст контейнерних перевезень вкотре доводить, що за цим видом перевезень - майбутнє галузі», - зазначив перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко.

Нагадаємо, Міністерством інфраструктури протягом минулого року було підготовлено зміни до нормативно-правових актів, які встановлюють, що час обробки та оформлення одного контейнеру не повинен перевищувати чотирьох годин. Крім того, для збільшення обсягу контейнерних перевезень булу введено 50% знижку на перевалку в режимі трансшипмент.

Керівництво галузі і надалі буде вживати заходів, що сприятимуть збільшенню контейнерообігу та враховувати пропозиції від стивідорних компаній, портовиків, автоперевізників та залізничників.

«Ми продовжуємо створювати умови, за яких портовий контейнерний комплекс забезпечуватиме потреби економіки держави та розвиток підприємств різних форм власності», - підкреслив Сергій Крижановський.