ua en ru

Обсяг світового ринку друкуючої техніки скоротився на 3%

Обсяг світового ринку друкуючої техніки скоротився на 3% Фото: обсяг світового ринку друкуючої техніки скоротився на 3%

Спад пережили всі вендори, крім Epson

Обсяг світового ринку друкарської техніки в третьому кварталі поточного року скоротився на 3% до 25 млн пристроїв, повідомляє Hyser з посиланням на дослідження IDC.

Як зазначає видання, спад пережили всі вендори, крім Epson. Ситуація трохи покращилася в порівнянні з другим кварталом, в основному, завдяки Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (без урахування Японії), де продаж принтерів, копіювальних апаратів та мультифункціональних пристроїв (БФП) зросли на 4,4%.

За даними аналітиків поставки корпоративних струменевих пристроїв друку впали на 7,1% щодо аналогічного періоду 2015 року — до 2,4 млн штук. При цьому близько 90% пристроїв в цьому обсязі зайняли БФП.

У той же час обсяг сегмента лазерної техніки виріс сильніше в грошах, ніж у натуральному вираженні, що обумовлено зростанням цін на багатьох ринках Західної Європи: середня вартість лазерних апаратів в регіоні збільшилася на 1,2%.

П'ятірку найбільших світових виробників друкуючої техніки очолили HP Inc. (частка ринку - 37,9%) і Canon (20,6%). На третьому місці – компанія Epson з часткою ринку 18,3%. При цьому Epson показала найкращу динаміку за квартал, поставки її продукції зросли на 12,2%. У п'ятірку найбільших виробників HCP також увійшли Brother і Samsung, частки яких на ринку в третьому кварталі 2016 року вимірювалися 7,1% і 3,3% відповідно.

Нагадаємо, HP купить у Samsung підрозділ з виробництва принтерів за 1 млрд доларів.